A korai bitcoinos milliárdos lehetne, de eladott mindent

-

Martti Malmi még 2012 előtt adta el a bitcoinjait, szám szerint 55 ezer darabot. Vett belőle egy szép stúdiólakást, de most lehetne neki sokkal több is.
A klasszikus „mi lett volna, ha…” történet játszódhat le, mikor elolvassuk Malmi tweetjét, amelyben elmondja, nyolc éve eladta a bitcoinját, amely mai áron 1,2 milliárd dollárt érne.

Malmi a Bitcoin fejlesztésének a korai fázisában vett részt, és végül is szép pénzt kapott a kibányászott BTC-ért.
Vehetett egy saját lakást, otthagyta az unalmas programozói állását, és mivel ahhoz volt kedve, elutazhatott két hónapra Japánba, hogy japánul tanuljon. Pedig ha megtartotta volna a coinokat, mostanra ennél több lehetne a kezében.

„Persze, hogy bánja az ember, de a korai időszakban a Bitcoin, és a közösség a személyes előrejutásnál valami sokkal nagyobbat akart.”

2011-ben, mikor az árfolyam 15 és 30 dollár között tetőzött, Malmi 22 évesen vehetett magának egy saját lakást. Ráadásul mikor Japánban tartózkodott, még a híres MtGox tőzsdét is meglátogatta Tokióban, még mielőtt a nagy hekkelés megtörtént.
Persze nem csak móka és kacagás jutott neki, alig egy évre rá el kellett adnia a megmaradt coinjait is, olcsóbban, és új állás után néznie.

Mára sem számít milliomosnak, de azért elmondta, hogy egy kevés BTC-t azért megtartott.

„Azóta is tartok némi bitcoint, megtakarításként. Nem sok, de azért szépen emelkedett az értéke az évek alatt. Jó látni, hogy mára hová jutott a hálózat, milyen fejlesztések történtek. Nem kell feltétlenül gazdagnak lenni ahhoz, hogy jó életed legyen.”

Ráadásul Malmi pontosan tudja, hogy az ő akkori részvétele nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Bitcoin ma ott tart, ahol.

„Nem élünk örökké. Részt venni valamiben, amely nagyobb nálunk, ez ad értelmet az életnek.”

Olvastad már? Újra az egekbe szöktek a Bitcoin tranzakciós költségei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elon Musk legújabb tweetje megmenti a Dogecoin-t az árzuhanástól, íme hogyan

2024. szeptember 7-én a Tesla alapítója, Elon Musk megmentette a Dogecoin (DOGE) árfolyamát a zuhanástól a medvés piaci hangulat közepette. A bálnák és az intézmények...

Ki a Bad Boy? Ismerd meg DOGEN-t – a Solana mémek vezető alfakutyáját

Vendégbejegyzés A Solana mémérmék mostanában a reflektorfényben vannak, és könnyű belátni, hogy miért. Az Ethereumhoz és a Binance Smart Chain-hez képest alacsony tranzakciós díjakkal és gyorsabb, skálázhatóbb...

Áremelkedést várnak a Solana-elemzők a Breakpoint előtt

A Solana, az egyik legjobban teljesítő kriptovaluta a piaci tőkeérték alapján, az augusztus végi csökkenő augusztust követően a fellendülés jeleit mutatja. Az elmúlt héten a...

Az Ethereum spot ETF-et a szakértők bukásnak bélyegezték, mivel az IntelMarkets vezet az X21-es útvonalon

Vendégbejegyzés Az Ethereum spot ETF-ek jóváhagyása olyan vezető pénzügyi óriások által, mint a Black Rock, a Fidelity és az Invesco, a várakozások szerint az Ethereum (ETH)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.