Nyerj 100.000 dollárt John McAfee „meghackelhetetlen” kriptotárcájának meghackelésével

-

Ha megfelelő kiber-hacker képességek birtokában vagy, akkor bizonyára felhívta a figyelmed John McAfee legújabb nyílt kihívása. A vírusirtó-szoftver különc létrehozója július 24-én tette közé a Twitteren, hogy 100.000 dollárt ígér annak, aki feltöri a Bitifi kriptopénztárcáját.

 

McAfee és a Bitifi meg vannak győződve kriptotárcájuk biztonságáról

A BTCManager június 21-én írta meg, hogy McAfee szövetkezett a Bitifi hardvertárca-gyártóval, hogy elindítson egy kriptotokentárcát. McAfee a tárcát az „első valóban meghackelhetetlen és nyílt forráskódú kriptotárcának” nevezte. Azóta már egy kihívást is elindított egy twitter-bejegyzés formájában:

Forrás: John McAfee twitter

A Bitifi hivatalos weboldala szerint a 100.000 dolláros jutalom nem arra szolgál, hogy teszteljék a biztonsági sebezhetőségeket, hisz állításuk szerint a termék „abszolút” biztonságos, nem törhető fel vagy veszélyeztethető hackertámadás-kísérletekkel.

Mindezek után úgy tűnik, az egész bejegyzés mindössze egy hirdetőkampány része, mintsem egy nyílt kihívás. Bármely hackernek, aki próbára tenné tudását, először meg kell vennie a Bitifi tárcáját, feltölteni a minimális 50 dollárral, majd ez után kezdhetne hozzá kísérleteihez. A sikeres támadó megkapná a 100.000 dollárt, illetve a meghackelt tárca tartalmát.

McAfee az McAfee

Nem ez McAfee első kísérlete, hogy látszólag felháborító kijelentéseket tegyen a nyilvános platformokon. Híres arról, hogy bolhából elefántot csináljon. Korábban ebben az évben azt pletykálták, hogy nem kis pénzt fizettett azért, mert „piacmozgató” bejegyzéseket tweetelt a közösségi médiában.

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC) bevallott kiadásai között szerepelt egy „zavarba ejtően hatalmas” összeg, melyet Twitteren keresztül történő ICO ajánlások miatt kellett kifizetnie áprilisban. Ennek eredményeképp abbahagyta az ICO-ajánló tweetek posztolását.

 

Forrás: btcmanager.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Ki a Bad Boy? Ismerd meg DOGEN-t – a Solana mémek vezető alfakutyáját

Vendégbejegyzés A Solana mémérmék mostanában a reflektorfényben vannak, és könnyű belátni, hogy miért. Az Ethereumhoz és a Binance Smart Chain-hez képest alacsony tranzakciós díjakkal és gyorsabb, skálázhatóbb...

Áremelkedést várnak a Solana-elemzők a Breakpoint előtt

A Solana, az egyik legjobban teljesítő kriptovaluta a piaci tőkeérték alapján, az augusztus végi csökkenő augusztust követően a fellendülés jeleit mutatja. Az elmúlt héten a...

Az Ethereum spot ETF-et a szakértők bukásnak bélyegezték, mivel az IntelMarkets vezet az X21-es útvonalon

Vendégbejegyzés Az Ethereum spot ETF-ek jóváhagyása olyan vezető pénzügyi óriások által, mint a Black Rock, a Fidelity és az Invesco, a várakozások szerint az Ethereum (ETH)...

2016-ban nézett ki így az Ethereum, a történelem ismétli önmagát?

Az Ethereum-medvék az elmúlt 3 hónapban megőrizték dominanciájukat, de vajon meddig tudják ezt még fenntartani? Nos, a legutóbbi adatok potenciális felhalmozásra utalnak, mivel az ETH...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.