2025-ben érkezhet a digitális rubel

-

A Bank of Russia tervei szerint 2025 júliusára bevezetik a digitális rubelt, amely lehetővé teszi a nagyobb bankok számára, hogy digitális rubel számlákat és szolgáltatásokat kínáljanak ügyfeleiknek. A kisebb bankok majd csak a következő években csatlakoznak a rendszerhez.

A nagy bankok vezetik majd a menetet

A Bank of Russia központi banki digitális pénzének teljes integrációját 2025 júliusára tervezik a fizetési rendszerbe, a legnagyobb bankoknak ekkorra kell bevezetniük a digitális rubel számlákat és fizetési lehetőségeket a hagyományos módszerekkel párhuzamosan.

A központi bank már benyújtotta a szükséges terveket az orosz Pénzügyminisztériumnak, és úgy vélik, valószínűleg jogi módosításokra is szükség lesz a zökkenőmentes megvalósításhoz.

A legnagyobb pénzintézeteknek 2025-ig készen kell állniuk, míg a közepes méretű bankoknak 2026-ig van idejük a rendszerhez való csatlakozásra.

A kisebb hitelintézeteknek, pénzügyi vállalkozásoknak 2027-ig lesz idejük, eddig tart a türelmi időszak.

Azok a kereskedők, akiknek éves forgalma meghaladja a 30 millió rubelt, szintén kötelesek lesznek elfogadni a digitális rubelt 2025-ben, míg a kisebb vállalkozásoknak két évvel később is elég lesz bevezetni ezt.

A Bank of Russia elmondta, hogy mind a pénzintézetek, mind a vállalkozások alkalmazkodni fognak az új rendszerhez, mivel infrastruktúrájukat a digitális rubel kezelésére fejlesztik.


Miért fontos a digitális rubel, és mi a CBDC, a központi banki digitális pénz célja?

A digitális rubel bevezetésétől a Bank of Russia azt várja, hogy növeli a fizetési rendszerek hatékonyságát, és csökkenti a tranzakciós költségeket, ami egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a pénzügyi rendszer működését.

Ez növelheti a digitális rubel használatát, különösen, mivel a központi bank megerősítette, hogy a lakossági felhasználók számára a digitális rubel tranzakciók ingyenesek lesznek.

A vállalkozásoknak lehetőségük lesz eldönteni, hogy a digitális rubelt vagy a hagyományos rubelt fogadják el, attól függően, hogy melyik illeszkedik jobban az igényeikhez.

Jelenleg egy tesztprogram fut, amelyben 12 bank, 9 ezer magánszemély és 1200 vállalkozás vesz részt, hogy teszteljék az új fizetési modellt.

A Bank of Russia azt is kihangsúlyozta, hogy az emberek és a vállalkozások szabadon választhatnak, melyik rubeltípus mellett döntenek.

Totális pénzügyi kontroll, ami mindent megváltoztat

A digitális pénz projektje hasonlít más országok CBDC kísérleteire, amelyek célja a fizetési rendszerek modernizálása és a gazdasági ellenálló képesség növelése, és Oroszország digitális infrastruktúrájának eddigi fejlesztései alapján a digitális rubel bevezetése jelentős változást hozhat a mindennapi tranzakciók kezelésében az országban.

Ahogy a digitális pénznemek egyre elterjedtebbé válnak, a hatás messzire nyúlhat, és befolyásolhatja a szomszédos országokat, valamint azokat a nemzetközi vállalatokat is, amelyek Oroszországgal üzletelnek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Így lopott el egy hacker 6 millió dollárt egy DeFi-protokollból

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.