2018 a ponzik és az új módszerek éve volt

-

A CipherTrace által közzétett adatok szerint 2018-ban durván 1,7 milliárd dollárnyi kriptopénz végezte csalók kezében.

Olvastad már? A piac összeomlása ellenére egyre szaporodnak az amerikai bitcoinautomaták

Ebből több mint 950 milliót kriptotőzsdékről loptak el, amely több mint háromszorosa a 2017-es adatokhoz képest.

725 millióért Ponzi-rendszerek, exit-scamek, valamint komolytalan ICO-k felelnek.

SIM-swapping

A CipherTrace elárulta, mely támadásokat tartja a legnagyobb fenyegetéseknek. A listán első helyen végzett a SIM-swapping, amely a személyesadat-lopás egyik fajtája.

Lényege, hogy a csaló átveszi az áldozat telefonszáma feletti irányítást, azt pedig általában a kétlépcsős bejelentkezésekhez (2FA) használja fel. Ilyen támadásokról korábban már mi is beszámoltunk.

Kriptodusting

További veszélyforrás közé tartozik a kriptodusting is. A támadók ezzel a módszerrel a bűncselekmény nyomait szeretnék eltüntetni azáltal, hogy a megszerzett pénzt véletlenszerű kriptocímek között osztják szét.

Lehet, hogy ez első ránézésre örömre ad okot, ennek ellenére annyira mégsem mondható szerencsésnek a fogadó. A kis összegek ugyanis kétes forrásból származnak, így tehát nem kérdés, hogy milyen problémákat okozhatnak ezzel.

A cím legalábbis valamilyen kriptomixerrel vagy bűntárcával kerül összeköttetésbe. És hogy ebből milyen hasznot hajtanak? a válasz: ingyen marketing.

A tokenek például tartalmaznak valamilyen hírt (reklámot), amely arra buzdít, hogy valamilyen kriptomixert vagy más szolgáltatást használj.

Míg egy Google-hirdetés akár több ezer dollárba is kerülhet, addig egy ilyen propagandához egyetlen satoshi is elég, hogy megszólítsanak.

Legyetek hát mindig résen, hisz a csalók folyamatosan újabb és jobb módszereket dolgoznak ki.

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Lejártak a Bitcoin-opciók, 3%-ot esett a piac

Szeptember 6-án, pénteken körülbelül 13.500 Bitcoin-opciós kontraktus járt le, amelyek névleges értéke körülbelül 776 millió dollár. Ahhoz képest, hogy a tegnapi opciós lejárat viszonylag kicsi volt...

Egy hete csak kifelé megy a pénz a Bitcoin ETF-ek kasszájából, mi történik?

Az elmúlt héten a Bitcoin ETF-ek nehéz időszakon mentek keresztül, hiszen hét egymást követő kereskedési napon is nettó tőkekivonásokat tapasztaltak, összesen több, mint 1 milliárd...

Nem várhatunk a Bitcoin vagy a Binance Coin bika futására, ugrás a hajóra a piaci hangulattal dacoló altcoinra

A kriptopiac 2022 júliusában érte el a mélypontját, és azóta a kulcsfontosságú kriptók, a Bitcoin (BTC) és a Binance Coin bikásan alakultak. Azonban minden bikafutásban vannak...

Rekordot dönthet az Ethereum 2024-ben? Lehetséges, de nem túl valószínű

Egy kriptoelemző szerint az Ethereum egyértelműen felkeltette a Wall Street figyelmét a spot ETF-ek bevezetésével, viszont most a technológiai részvényekkel kell, hogy versenyezzen, amelyek jobb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.