2017-es szintek alá került az XRP volatilitása

-

Az XRP, a piaci kapitalizáció alapján hetedik legnagyobb kriptopénz volatilitása az utóbbi időben jelentősen csökkent. Ezzel a legutóbb 2017-ben látott szintek alá esett.

Sőt, Mikybull Crypto kriptoelemző szerint a volatilitás csökkenése potenciális kitörést jelezhet, hasonlóan a 2017-ben és 2020-ban látott árfolyam-emelkedésekhez.

Mondani sem kell, hogy a közelgő rally lehetősége komoly figyelmet keltett a piacfigyelők körében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szakértők vegyes előrejelzéseket adnak az XRP 2024-re

A Finder egy közelmúltban végzett felmérése a fintechszakértők meglátásait gyűjtötte össze az XRP 2024-es árfolyamkilátásairól.

Bár a vélemények eltérőek voltak, a konszenzus szerint az XRP 1 dollár alatt zárhatja az évet.

Forrás: X.

Sathvik Vishwanath, az Unocoin Technologies vezérigazgatója volt a legbuzgóbb a panel tagjai közül.

Vishwanath úgy véli, hogy az XRP 2024 végére elérheti az 1,50 dolláros árfolyamot, ami a sajtóban megjelent 0,57 dolláros árfolyamhoz képest 162%-os megtérülést jelentene.

Ezt az optimizmust az XRP egyedülálló értékének tulajdonítja a határokon átnyúló fizetések megkönnyítésében, valamint a Ripple stratégiai partnerségének a kulcsfontosságú pénzügyi intézményekkel.

Vishwanath azonban rámutatott az XRP-t övező szabályozási bizonytalanságokra is, amelyek hatással lehetnek a jövőbeli értékelésére.

Az XRP elleni per közelmúltbeli lezárása ellenére ezek az aggodalmak továbbra is fennállnak, és potenciálisan befolyásolhatják a kriptó növekedési pályáját.

Mitesh Shah, az Omnia Markets alapítója konzervatívabb becslést osztott meg. Ő azt jósolta, hogy az XRP az év végére eléri a 0,75 dollárt.

Shah előrejelzése olyan tényezőkön alapul, mint a Ripple pozitív fejlesztésekből származó lendülete, a növekvő szabályozási egyértelműség és a jelenlegi bikapiac támogató környezete.

Ez a kilátás 31%-os emelkedést jelent az altcoin jelenlegi árfolyamához képest, ami óvatos optimizmusra utal az XRP rövid távú kilátásaival kapcsolatban.


A hosszú távú előrejelzések szerint 2030-ra jelentős növekedés várható

Shubham Munde piackutató optimista hosszú távú előrejelzést adott az XRP-re vonatkozóan.

Szerinte a kriptó 2030-ra 6,45 dollárra emelkedhet. Munde úgy véli, hogy az XRP más vezető kriptovalutákhoz képest viszonylag alacsony belépési pontja vonzóvá teszi az új befektetők számára.

Emellett kiemelte az XRP hasznosságát a fizetési piacon mint a jövőbeli növekedés egyik fő hajtóerejét.

Végül Paul Levy, a Brighton Egyetem vezető oktatója szintén jelentős növekedést vár az XRP számára 2030-ra.

Levy előrejelzése szerint a kriptó elérheti a 6,10 dollárt, amit a Bitcoin közelgő feleződésének várható előnyei is támogatnak.

Mindkét szakértő osztja azt a nézetet, hogy az XRP hasznossága és jelenlegi árazása jó esélyt ad a hosszú távú nyereségre.

Valójában Levy célértéke több mint 1031%-os növekedést jelent a sajtóban megjelent szinthez képest.

Mit mond a derivatívák piaca?

A Coinglass már korábban is jelezte az XRP piacának fokozott aktivitását. Az XRP kereskedési volumene ugyanis 62,56%-kal nőtt, elérve a 2,09 milliárd dollárt.

Az open interest – a fennálló származtatott ügyletek teljes számát jelző kulcsfontosságú mutató – azonban 7,37%-kal csökkent, 630,60 millió dolláros értékkel.

Az opciós piacon az XRP még nagyobb aktivitásnövekedést tapasztalt. Az opciós volumen 93,87%-kal nőtt, és 2,14 ezer dollárra emelkedett, míg az opciós open interest 24,06%-kal növekedett, és elérte a 971,85 ezer dollárt.

Az opciós kereskedés fellendülése azt jelenti, hogy a befektetők felkészülnek a lehetséges jövőbeli ármozgásokra – ez a kriptovaluták következő piaci szakasza iránti növekvő érdeklődés jele.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Olvastad már? Készülj fel: Nézzük, mire számíthatunk szeptemberben a kriptopiacon!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.