2016-ban nézett ki így az Ethereum, a történelem ismétli önmagát?

-

Az Ethereum-medvék az elmúlt 3 hónapban megőrizték dominanciájukat, de vajon meddig tudják ezt még fenntartani?

Nos, a legutóbbi adatok potenciális felhalmozásra utalnak, mivel az ETH kiáramlást mutat a tőzsdékről, vagyis a kereslet az alacsonyabb árakon mutatkozik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode szerint Ethereum kiáramlik a tőzsdékről. Még figyelemre méltóbb az ETH-tartalékok közelmúltban elért mélypontja, amely nemrég újratesztelte a korábban 2016-ban látott szinteket.

Az alacsony tőzsdei tartalékok korábban (2016) hozzájárulhattak az ETH következő évi erőteljes árfolyam-akciójához. Ezért marad a kérdés: megismételheti magát a történelem?

Forrás: Glassnode.

Az Ethereum 2016-os történeti elemzése során kiderült, hogy némi ellenszelet tapasztalt.

Az ETH árfolyama 2016 júniusában 18,36 dolláron tetőzött, majd ugyanezen év szeptemberében 12 dollár alá esett.

Ugyanazon év decemberére még 7,14 dollárra is leesett, mielőtt 2017-ben epikus rallyba kezdett volna.

Ha az Ethereum 2024-ben is hasonló utat jár be, most ez arra utalhat, hogy 2025-ben erős rally várható.

Az a tény, hogy az ETH kiáramlik a tőzsdékről, megerősíti az erős kereslet jelenlétét az akciós árakon. Ráadásul az ETH áramlásának üteme is emelkedett.

Forrás: CryptoQuant.

Az Ethereum kiáramlási sebessége július óta emelkedik. Most egy rövid távú bullish pivot lehet kialakulóban, ha ez a trend folytatódik, erős kereslettel párosulva.

Az on-chain tevékenység azonban arra utal, hogy a kereslet még nem érte el azt a fordulópontot, ahol meghaladja a kínálatot.

Az Ethereum kereslete nyomást gyakorolhat a pivotra?

Az Ethereum on-chain adatai szerint az ETH-címekről több kiáramlás történt, mint beáramlás.

A cikk írásakor 204.000 aktív küldő cím állt szemben a közel 188.000 fogadó címmel.

Forrás: CryptoQuant.

Az aktív címek adatai azonban egy másik érdekes megfigyelést is feltártak.

Az elmúlt körülbelül 2 hétben az aktív fogadó címek száma emelkedett, míg az aktív küldő címek száma csökkent.

Ez a megfigyelés a kereslet-kínálat dinamikájában bekövetkezett változást jelezheti. Ráadásul ez az ETH uralkodó árszintjének is köszönhető lehet.

Az ETH legutóbbi csökkenése az árfolyamot egy figyelemre méltó támaszszintre szorította a 2333 dolláros ársáv közelében.

Ez annak a jele lehet, hogy egyre nagyobbak a várakozások egy ugyanezen ártartomány körüli pivotra. Különösen akkor, ha a medvék enyhítenek a támadásukon.

Forrás: TradingView..

E megfigyelések ellenére azonban az egynapos grafikon azt jelzi, hogy a bikák még nem vették fel az iramot.

Emellett az RSI azt jelezte, hogy az általános trend továbbra is a medvéknek kedvez, és még további potenciális lefelé irányuló mozgástérrel is rendelkezik. Esetleg az augusztusban látott legalacsonyabb árszintek felé.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Rekordot dönthet az Ethereum 2024-ben? Lehetséges, de nem túl valószínű

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi van veled Ethereum? Már a népszerű elemzők is ekézik a kriptovalutát

Az Ethereum árfolyama 6%-ot zuhant az elmúlt 24 órában a kriptopiaci szorongás közepette, a szeptember 15-i napi 2425 dolláros csúcsról szeptember 16-án 2260 dollárra esett. Az...

Sok kriptotőzsde még mindig könnyű prédának számít a hackerek számára

A kriptotőzsdék korábbi biztonsági problémái jól dokumentáltak. 2024-ben azonban mindenhol folytatódnak a hackertámadások. A több millió dolláros veszteségek mostanra már rendszeresnek tűnnek. A múlt hónapban a...

Egy kriptoelemző szerint a Cardano (ADA) és az XRP ezúttal nem biztos, hogy a legjobban teljesítők között lesz, a következő bikapiacon

Vendégbejegyzés A horizonton egy bikafutás és altcoin szezon van kilátásban. A piacon nyugalom van, az altcoinok a mélyponton vannak, és bármelyik pillanatban készen állnak egy potenciális...

A Dogecoin kritikus támaszszinteket tesztel újra

A Dogecoin visszatért a reflektorfénybe, mivel megpróbálja megszilárdítani kitörését a hosszú távú makro csökkenő trendből. A Rekt Capital nevű kriptoelemző az X-en kiemelte a DOGE jelenlegi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.